Samos-Vathi

Samosstad (Officieel Vathi)

Samos is mooi om te zien door zijn ligging op een heuvel. In het hoger gelegen deel Ano Vathi ligt de oorsprong van de stad

Vathi

Samos-stad (officieel Vathi) is het hart van het eiland. Hier pulseert het drukke dagelijkse leven in de gezellige winkelstraten en de bedrijvige haven. De stad is niet erg toeristisch. Gelegen tegen een steile helling aan een diepe baai biedt Samos-stad een mooi aanzicht. Het hoger gelegen gedeelte van de stad, Ano Vathi, is tevens het oudste deel van de stad. Hier vindt u traditionele architectuur, geplaveide trapstraatjes en smalle steegjes, huizen met kleurrijke luiken, potten met bloemen en enkele mooie kerken. Vanuit de haven leidt een weg naar het schiereiland Nisi. Aan het eind van deze weg, bij Agia Paraskevi is een klein kiezelstrand. De stad is een goed uitgangspunt om het Vlamari plateau met het kleine gehucht Kamara en de kloosters Zoödochos Pigi en Agia Zoni te bezoeken.

yes rent a car Samos is een auto verhuur bedrijf op het Griekse eiland Samos. Ook aan de luchthaven Samos.

Kaart van Vathi

  Triandafilos

triandafilo

Aan een klein pleintje in het dorp Paleokastro ligt het uitstekende restaurant Triandafilo. Het staat bekend om zijn visspecialiteiten en op bestelling is er zelfs verse kreeft. Mooi ingericht interieur en terras onder een pergola met druiven. Prettige sfeer, vriendelijke bediening, Griekse muziek en goede prijzen.

 Virginia Hotel

Verginia Hotel in Vathi

Dit familiehotel met drie sterren in Samos-stad is het hele jaar geopend. Er zijn recentelijk in vier verschillende moderne stijlen gerenoveerde eenpersoonskamers, tweepersoonskamers en tweepersoonskamers met uitzicht op zee. De kamers hebben allemaal twee aparte bedden, balkon, badkamer, airconditioning, haardroger, telefoon, tv, koelkast en een kledingkast. Op het dakterras is een klein zwembad met een panoramisch uitzicht over de baai van Samos-stad. Een heerlijke plek om te ontspannen. Internet station naast de receptie. Het hotel heeft ook een restaurant.

Ein helle, geräumige 3 –Zimmer-Ferienwohnung 80 m² in Potokaki auf Samos bietet Platz fuer 2 bis maximal 6 Personen.
Samos.nl online infor over het Griekse eiland Samos

Disclaimer & GDPR 

Samos links