excursies-boken-op-samos

Excursies op Samos

Op het prachtige eiland Samos kun je ook deelnemen aan diverse georganiseerde excursies aangeboden door GetYourGuide. Deze excursies zijn handig omdat ze goed georganiseerd zijn en je de mogelijkheid bieden om de hoogtepunten van Samos te verkennen onder begeleiding van ervaren gidsen. Hier zijn enkele opmerkelijke excursies die je kunt ondernemen met GetYourGuide op Samos:

  1. Dagtocht naar de Efeze en het Huis van de Maagd Maria: Deze dagexcursie neemt je mee naar het nabijgelegen Turkije om de prachtige archeologische site van Efeze te verkennen, een van de best bewaarde oude steden ter wereld. Je kunt ook een bezoek brengen aan het Huis van de Maagd Maria, een heilige bedevaartsplaats voor zowel christenen als moslims.
  2. Boottocht naar de eilanden Patmos en Lipsi: Verken de schoonheid van de Egeïsche Zee tijdens een boottocht naar de naburige eilanden Patmos en Lipsi. Ontdek het historische klooster van Sint-Johannes op Patmos, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, en geniet van de schilderachtige schoonheid van Lipsi met zijn pittoreske stranden en traditionele dorpjes.
  3. Halfdaagse wijnproeverijtour: Geniet van een heerlijke wijnproeverijtour waarbij je enkele van de beste wijnen van Samos kunt proeven. Bezoek lokale wijngaarden en leer meer over het wijnproductieproces. Proef de beroemde zoete muskaatwijn waar Samos bekend om staat, samen met andere lokale variëteiten, terwijl je geniet van het prachtige landschap van het eiland.
  4. Wandeling naar de Waterval van Potami: Maak een avontuurlijke wandeling door de prachtige natuur van Samos naar de Waterval van Potami. Onder begeleiding van een ervaren gids verken je het weelderige bos en volg je het pad naar de waterval. Neem een verfrissende duik in de natuurlijke zwembaden en geniet van de rust en sereniteit van deze betoverende plek.
  5. Culturele tour door Pythagorion: Verken de rijke geschiedenis van Pythagorion tijdens een culturele tour. Bezoek het kasteel van Lykourgos Logothetis, wandel door de smalle straatjes van de oude stad en bewonder de archeologische overblijfselen. Leer meer over de beroemde inwoner Pythagoras en zijn invloed op de wiskunde en filosofie.

Het boeken van excursies via GetYourGuide biedt gemak en gemoedsrust, omdat je kunt profiteren van de expertise van lokale gidsen en zorgvuldig samengestelde reisroutes. Het stelt je in staat om optimaal te genieten van je tijd op Samos en het eiland te verkennen op een georganiseerde en informatieve manier.

Vorige post
2 / 17
Volgende post
Dit artikel delen via:
Samos.nl online infor over het Griekse eiland Samos

Disclaimer & GDPR 

Samos links